Portfolio archief > Portfolio

Tredin 2012

Deze week is de vernieuwde website van arbodienst Tredin online gegaan. Tredin heeft met deze nieuwe site ook strategische keuzes gemaakt voor wat betreft de indeling van de content en het laten terug komen van content in de verschillende menu’s. Zo is het hoofdmenu bovenaan de website gebruikt om alleen de belangrijkste onderdelen op de site onder de aandacht te krijgen. Met de footer en het “spring snel naar menu” wordt de rest van de content bereikt.

Bij de nieuwe site is gebruikt gemaakt van de typekit van Adobe voor de typografie van de website. Hiermee zijn de oude webfonts niet meer nodig, behalve als failsafe voor oudere browsers en wanneer gebruikers bijvoorbeeld geen beschikking over javascript hebben.

De site is gebouwd in Wordpress en maakt gebruik van interessante plugins van wordpress. Zo maakt de site gebruik van de plugin yoast voor zoekmachinevriendelijk en voor het indelen van de diensten en producten is de plugin Easy Content Types erg handig.

Door de diensten en producten helder in te delen in categorieën worden goed door google geïndexeerd. Ook zijn de diensten en producten via het cms makkelijk uit te breiden en aan te passen.

Wordpress is van origine een blog en daarom is het zeer eenvoudig en gebruikersvriendelijk om snel te kunnen bloggen. Tredin gaat met deze blogs de sociale media voeden en reageren op de markt.

Naast alle technische keuzes heeft arbodienst Tredin hip, modern en eigenwijs artwork en zijn bijvoorbeeld de aandachtsboxen aan de zijkant van de site gemaakt volgens de regels van responsive webdesign. Als het scherm een kleinere resolutie heeft dan klappen de aandachtsboxen eerst in, en bij een hele lage resolutie verdwijnen ze zelfs. De formulieren op de site hebben allemaal introteksten aangepast op de content van de pagina waar het formulier staat. Dit om de conversieratio van de formulieren te verhogen.

Op de contactpagina staan nu Google maps en streetview voor een routeplanning en een visualisatie van het hoofdkantoor.

Diensten van tredin >>

 

Partners:
Dunes MultiMedia
Website:
http://www.tredin.nl